Skip to content

Wat kunt u doen na een overlijden

Na een overlijden is het belangrijk dat de huisarts wordt gebeld. Bij een overlijden in het ziekenhuis, zorginstelling of Hospice hoeft u de arts niet te bellen. Deze wordt dan door het personeel op de hoogte gesteld. De arts stelt een verklaring van overlijden op. Deze verklaring is nodig om aangifte van overlijden te kunnen doen bij de gemeente. Deze aangifte van overlijden verzorgen wij voor u.

U kunt ons bellen als u zover bent.

Er is echt géén haast geboden, blijf bij uw eigen gevoel en neem de tijd die u nodig heeft. Misschien wilt u graag nog een moment alleen zijn of wilt u eerst familie of vrienden informeren en hen de gelegenheid geven om langs te komen. Koester de intimiteit van het samenzijn op dat moment. Nadat de arts is langs geweest en het overlijden heeft vastgesteld kunt u ons bellen.

Mobiel: 06 81 02 60 62 Kantoor: 053 432 10 39


Er is echt géén haast geboden, blijf bij uw eigen gevoel en neem de tijd die u nodig heeft.

Bert van der Heide

Opbaren waar u wilt.

De plek voor de opbaring, is de plek waar familie en vrienden samen kunnen komen om afscheid te nemen. Wat hiervoor de juiste plek is, verschilt per persoon.

Thuis afscheid nemen kan een belangrijk onderdeel zijn van de week van de uitvaart. In rust en in een vertrouwde omgeving afscheid nemen van een geliefde wordt vaak als kostbaar ervaren. Vaak hoor ik achteraf hoe goed het voelde dat de overledene nog een paar dagen thuis is geweest.

Het kan ook in een rouwcentrum waarbij de mogelijkheid is voor een        24-uur kamer waarbij nabestaanden dan een sleutel krijgen zodat ze de overledene ten alle tijden kunnen bezoeken. Wij kunnen gebruik maken van alle aula’ s in ons verzorgingsgebied.

Laatste verzorging.

Wij weten uit ervaring hoe belangrijk het is om respectvol met een overleden dierbare om te gaan, wij werken met een uiterst vakkundig, maar vooral ook liefdevol zorgteam.

Wij zullen je altijd vragen of je bij de laatste verzorging aanwezig wilt zijn. Uiteraard mag je ook zelf meehelpen met de verzorging. Het gaat erom dat je voor je dierbare nog iets kunt betekenen.

Keuzevrijheid bij elke uitvaartverzekering.

Iedereen kan bij ons terecht ongeacht of en waar u verzekerd bent, begeleiden wij u. U bent altijd vrij in de keuze van een uitvaartondernemer.

Kapitaal of naturaverzekering.
Bij een kapitaalverzekering krijgt u een geldbedrag uitgekeerd voor de uitvaart.
Bij een naturaverzekering krijgt u een vaststaand standaardpakket diensten voor het verzekerde bedrag. Uw verzekeraar bepaalt de inhoud van dit standaardpakket.

Wanneer u kiest voor een uitvaart waar alleen de basis kosten vergoed worden, komen er nog regelmatig extra kosten bij. Deze kosten vergoedt de verzekeringsmaatschappij meestal niet. Denk bijvoorbeeld aan een afscheid op een andere locatie, een advertentie, een kerkdienst, of een koffietafel. Het is goed om te weten dat wij u kunnen helpen bij elke uitvaartpolis.

Dragers.

Meestal wordt de familie ingeschakeld voor het dragen van hun dierbare, hierdoor ontstaat een persoonlijk, mooi waardig en waardevol moment. Kun of wil je niet zelf dragen, dan is er altijd de mogelijkheid dat wij met professionele dragers dit voor u verzorgen. Vaak zijn dit studenten die dit werk met passie naast werk of studie doen. U kunt dan kiezen uit mannelijke dragers, ook kunt uiteraard kiezen voor vrouwelijke dragers.

Uitvaart regelen

Onze vrouwelijke dragers zijn niet alleen inzetbaar voor het rijden van de baar, maar kunnen uiteraard ook schouder-dragen.

www.ferentes.info/impressie

Condoleance register

Onze dragers stellen zich proactief op. Waar mogelijk blijven zij op de achtergrond waar nodig treden zij snel op de voorgrond. Zij nemen rustig de tijd, waardoor alles stijlvol en waardig verloopt

Bert van der Heide uitvaartzorg is dag en nacht bereikbaar.

Via deze telefoonnummers kunt u direct contact opnemen met ons.

Back To Top